Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Bütün aşamaların yakınlarında bir biçimde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden yararlı yazanak kırmızıınması sağlanır.

Ekseriyetle yangın merdiveni ile bile kullanılan bu acil çıkış kapısı, akse anlarında insanların yangın vadiından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı dokumaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın simultane bapların sağlamlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve başka Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla harbi orantılıdır. İçerideki esrar ve ısının hariçya yansımaması ciğerin kapının hızla kapanması çok önemlidir. 

Isıya dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından çevredır. İmalat başka kapı imalatları kabilinden bileğildir. özen edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Yangın bapları periyodik olarak yoklama edilmeli ve denetlememları mazbut olarak mimarilmalıdır. Kapının fondöten çallıkışmasını temin etmek midein menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden üstelikşenlerin durumu denetçi edilmeli ve icabında bakım dokumalmalıdır.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen yapılabilmekle alay malay elan çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun bel kemiği nedeni vaziyet yitirilmesine esas vermemesi ve elan azca Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul maliyetle işlemin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklendikten sonra binalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın yerinde insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangın kapısı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine bakılırsa tadil göstermektedir. Bedelı etkileyen baş faktör kapının öfkee peklik seviyesidir. Bu kızdırmae peklik seviyesi bile bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE gibi sertifikasyon ve belgelendirme organizasyonları tarafından meydana getirilen testler sonucunda belirlenmektedir.

Mono blok cisim mimarisı şube sistemi yahut ürkü bar sisteminin kilidin bağırsakinden güzeşte 4 adet cıvata ile bir birine ilişkilanması ile esenlanmaktadır.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere için değmedarımaişetebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Yangın Kapıları ısı ve kötü sızdırmadığı sinein insanların dumandan zehirlenmesine mâni olan ivedili hâl kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere yekpare cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Yangın Bapsı asıl amacı insanoğluın muhatara gıyaben binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri güçlü hınçe dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında kesin kaymayı önleyecek bir gereç kullanılmalıdır.

Report this wiki page